جلسه ژورنال کلاب هفتگی مرکز تحقیقات بهداشت محیط سیستمی و انرژی توسط خانم دکتر عباسی و با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی و کارشناسان

13 آبان 1402

جلسه ژورنال کلاب هفتگی مرکز تحقیقات بهداشت محیط سیستمی و انرژی در روز دوشنبه هشتم آبان ماه ۱۴۰۲ برگزار گردید. در این جلسه مقاله ای با عنوان Interaction of Polystyrene Nanoplastics and Hemoglobin Is Determined by Both Particle Curvature and Available Surface Area توسط خانم دکتر عباسی و با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی و کارشناسان ارائه گردید و در خصوص تازه‌های مواجهه انسان و نانوپلاستیک ها بحث و‌ تبادل نظر گردید.

 

 به طور خلاصه نانوپلاستیک ها از جمله آلاینده های نوظهور در محیط می باشند و مواجهه انسان با آن ها اثرات نامطلوب بر سلامت اندام های مختلف بدن دارند. هموگلوبین یکی از سلول های خونی می باشد که نقش مهمی در اکسیژن رسانی به سلول های بدن ایفا می نماید. با این حال، مواجهه این پروتئین با پلی استایرن در اندازه های نانومتری تا میکرومتری باعث تغییراتی در ساختار فیزیکی آن شده که ناشی از اندازه بسیار کوچک و به تبع آن نسبت بالای سطح به حجم این نانوذرات می باشد. به طوری که با اتصال آن ها به هموگلوبین به خصوص در اندازه های ۱۰۰ نانومتری، باعث تغییر شعاع هیدراته و پتانسیل الکتریکی محلول حاوی هموگلوبین شده که در لخته شدن این پروتئین نقش موثری دارند. اگرچه واکنش بین نانوذرات و هموگلوبین به صورت غیرکووالانسی بوده، اما تغییر در طیف فلوئورسنت و فرابنفش نشان دهنده تغییرات در ساختار هموگلوبین پس از مواجهه با پلی استایرن ۱۰۰ نانومتری بوده است و به دنبال آن در تغییر عملکرد هموگلوبین از جمله فعالیت کاتالازی آن نیز گزارش شده است.

 

 

.


کلمات کلیدی:
ژورنال     کلاب        

تاریخ بروز رسانی:   13 آبان 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >